Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Καταργήσεις, εκκαθαρίσεις και συγχωνεύσεις Ανωνύμων Εταιριών, φορέων και οργανισμών του Δημοσίου.


Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται την Τρίτη το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών που προβλέπει καταργήσεις, εκκαθαρίσεις και συγχωνεύσεις Ανωνύμων Εταιριών, φορέων και οργανισμών του Δημοσίου και ανοίγει τον δρόμο για μετακινήσεις προσωπικού σε άλλους φορείς, όπου υπάρχουν κενά και ανάγκες.

Όσοι από τους εκατοντάδες υπαλλήλους, που θεωρηθούν υπεράριθμοι, μεταταχτούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου θα λαμβάνουν τις αποδοχές που αντιστοιχούν στη νέα θέση τους, ενώ δεν θα έχουν οποιεσδήποτε πρόσθετες αποδοχές ή ειδικά επιδόματα.

Όσοι υπάλληλοι αρνηθούν να δεχθούν τη μετάταξή τους, θα απολύονται χωρίς αποζημίωση.

Όσοι συμβασιούχοι εργάζονται στους οργανισμούς που καταργούνται θα απολύονται λαμβάνοντας αποζημίωση μέχρι τη λήξη της σύμβασής τους.

Αντίστοιχες διαδικασίες θα εφαρμοστούν και για τους περίπου 4.000 εργαζόμενους στον ΟΣΕ και στις αστικές συγκοινωνίες, που θα μετακινηθούν σε φορείς του Δημοσίου.

Συνολικά, τουλάχιστον 40 οργανισμοί και Ανώνυμες Εταιρείες του Δημοσίου καταργούνται μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. Αποτελούν, μάλιστα, το πρώτο κύμα, καθώς η αντιπροεδρία της κυβέρνησης επεξεργάζεται ήδη την κατάργηση και δεκάδων άλλων.

Ήδη, το βράδυ της Δευτέρας από το γραφείο του Θόδωρου Πάγκαλου ανακοινώθηκε ότι στη λίστα των υπό κατάργηση Α.Ε. μπαίνουν η ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ και η ΟΠΕΠ.

Όπως αναφέρεται, η ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ Α.Ε. είχε συσταθεί το 2009 και μετά από έλεγχο που είχε γίνει είχε προκύψει μεγάλη σπατάλη και πληθώρα παράνομων προσλήψεων, εκτός ΑΣΕΠ.

Για την ΟΠΕΠ Α.Ε. αναφέρεται ότι μόνο από τον Ιούλιο ως τον Σεπτέμβριο του 2009 προσλήφθηκαν παρανόμως 170 άτομα με αποτέλεσμα το κόστος μισθοδοσίας από 250.000 τον Ιούνιο του 2009 να φτάσει τον Σεπτέμβριο τις 600.000 ευρώ τον μήνα.

Μεταξύ των οργανισμών που έχει από καιρό γίνει γνωστό ότι καταργούνται ή οι αρμοδιότητές τους μεταφέρονται αλλού περιλαμβάνονται:

·         Το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής

·         Το Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών του υπουργείου Οικονομικών

·         Το Εθνικό Κέντρο Ερευνών Υγείας

·         51 τοπικά κέντρα αγροτικής ανάπτυξης.


Σε εκκαθάριση μπαίνουν:

·         Οι Ανώνυμες Εταιρείες πολεοδομίας και στέγασης του υπουργείου Περιβάλλοντος

·         Το Ολυμπιακό Χωριό 2004 και

·         Η ΑΓΡΟΓΗ.


Ειδικά για την ΑΓΡΟΓΗ, 260 υπάλληλοι που είχαν προσληφθεί την παραμονή των εκλογών του 2009 απολύονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου