Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ
Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα με θύμα ένα 42χρονο αιγύπτιο εργάτη στο Ρέθυμνο, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ, με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Ο άτυχος εργάτης έπεσε από μεγάλο ύψος, ενώ εργαζόταν σε υπό ανακαίνιση κατάστημα, στο Πανόραμα. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όμως οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει άμεσα να μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ.

Διαμαρτυρία δικαστικών.
Στον δρόμο κατεβαίνουν οι δικαστικοί λειτουργοί στις 10 Μαρτίου διακόπτοντας τις συνεδριάσεις των δικαστηρίων για 3 ώρες και πραγματοποιώντας συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα κατά τόπους δικαστήρια της χώρας, για τη «συνεχώς επιχειρούμενη υποβάθμιση της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση, που συστηματικά αποπειράται την υπαλληλοποίηση τους».
Σε χθεσινή κοινή συνεδρίασή τους η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ενωση Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου συναποφάσισαν να διακοπούν οι συνεδριάσεις την Πέμπτη 10 Μαρτίου (12 - 3 μ.μ.) και να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις στα δικαστήρια της περιφέρειας. Στην Αθήνα η διακοπή θα γίνει στις 11 το πρωί για να ακολουθήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στα προπύλαια του Αρείου Πάγου.

ΝΕΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ALTER

Στάση εργασίας κάνουν και σήμερα οι εργαζόμενοι στο κανάλι του Μπουρναζίου από τις 14.00 το μεσημέρι έως τις 18.00 το απόγευμα
Δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικό προσωπικό, διαμαρτύρονται γιατί το κανάλι εξακολουθεί να οφείλει τις δεδουλευμένες αποδοχές τους...
Αποτέλεσμα της σημερινής στάσης εργασίας, που είναι μία από τις πολλές των τελευταίων ημερών, είναι να μην προβληθεί η εκπομπή "TV Weekend", αλλά ούτε τα "Παρατράγουδα" της Αννίτας Πάνια...
Επίσης τη διενέργεια 24ωρης και 48ώρης διαδοχικής απεργίας στον τηλεοπτικό σταθμό Alter ανακοίνωσε η ΕΣΗΕΑ για την Καθαρά Δευτέρα, 7 Μαρτίου, και την Τετάρτη 9 Μαρτίου αντίστοιχα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ: «Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Π.Η.Ε.Α. και της Ε.Τ.Ι.Τ.Α., μπροστά στην παράνομη, αντισυμβατική και παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας του τηλεοπτικού σταθμού «ALTER», η οποία εξακολουθεί να μην καταβάλλει τις δεδουλευμένες αποδοχές των συναδέλφων των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2011, με απόφασή τους και κατ’ εξουσιοδότηση και κατ’ εντολή των Γενικών Συνελεύσεων, κηρύσσουν: 24ωρη απεργία των συντακτών, διοικητικών και τεχνικών υπαλλήλων που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας «ALTER», από τις 05.00 το πρωί της Δευτέρας, 7 Μαρτίου 2011 έως τις 05.00 το πρωί της Τρίτης, 8 Μαρτίου 2011. 48ωρη απεργία των συντακτών, διοικητικών και τεχνικών υπαλλήλων που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας «ALTER», από τις 05.00 το πρωί της Τετάρτης, 9 Μαρτίου 2011 έως και τις 05.00 το πρωί της Παρασκευής, 11 Μαρτίου 2011.

Τη χρηματοδότηση του Ταμείου Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων στο επίκεντρο συνάντησης του Υπουργού Οικονομικών και εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ.

Το θέμα της χρηματοδότησης του Ταμείου Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων, προκειμένου να χορηγηθεί το εφάπαξ σε χιλιάδες συνταξιούχους του Δημοσίου, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης, στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού αναπληρωτή Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Κουτρουμάνη, και του υφυπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη, με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ ζήτησαν την κάλυψη των 800 εκατ. ευρώ, που απαιτούνται για την καταβολή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων.
Ο υφυπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την εξεύρεση των χρημάτων αυτών και της αποπληρωμής όσων αναμένουν εφάπαξ. Με βάση τα στοιχεία της ΑΔΕΔΥ, το ποσό που πρέπει να εξασφαλίσει το Ταμείο Πρόνοιας, προκειμένου να εξοφλήσει το σύνολο των οφειλών του σε εφάπαξ όσων έχουν συνταξιοδοτηθεί, ανέρχεται σε 1,7 δις. ευρώ και τα 800 εκατ. ευρώ αναμένεται να καλύψουν μόνο το εφάπαξ όσων περιμένουν πάνω από 2 χρόνια.

Διαβεβαιώσεις της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κατσέλη για το επίδομα ανεργίας.

Την διαβεβαίωση ότι κανένας άνεργος δεν θα βρεθεί χωρίς επίδομα ανεργίας έδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής η υπουργός Εργασίας Λ. Κατσέλη, με αφορμή απάντηση του επιτρόπου Ολι Ρεν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή.
«Ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι δεν θα βρεθεί κάποιος άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας», ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε το πρωί σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας με τον Επίτροπο, αρμόδιο για θέματα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης, Laszlo Andor.
Η κ. Κατσέλη είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η μελέτη για όλη την αξιολόγηση των επιδοματικών κοινωνικών πολιτικών, με περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια αλλά δεν πρόκειται να θιγούν οι άνεργοι, ενώ ο εξορθολογισμός και η ανακατανομή του συστήματος θα το καταστήσει περισσότερο αποτελεσματικό και θα αποκαταστήσει πιθανές αδικίες συστήματος.
Στην ατζέντα της συζήτησης βρέθηκαν όλες οι πολιτικές εκείνες που προωθεί το Υπουργείο Εργασίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της ανεργίας και να αυξηθεί η απασχόληση όπως τα προγράμματα του ΟΑΕΔ και το νέο θεσμικό πλαίσιο για την Κοινωνική Οικονομία.
Από την πλευρά του, ο κ. Andor, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Όλι Ρεν για ενδεχόμενες περικοπές των κοινωνικών επιδομάτων είπε, ότι αν και υπάρχει ως γενική αρχή η ανάγκη των μεταρρυθμίσεων σε κάποια επιδόματα και η ευθυγράμμισή τους με τον κρατικό προϋπολογισμό, εντούτοις, η Κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να προστατεύσει τις πιο ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και να βρει μία μέθοδο για να επιτύχει αυτό το σκοπό.
«Είμαι βέβαιος» τόνισε ο Επίτροπος, «ότι ο Επίτροπος κύριος Ρεν έδωσε χθες τις πληροφορίες για το πώς θα προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, άλλωστε αυτό είναι ένα θέμα που χειρίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε επίπεδο Οικονομικών και Νομισματικών θεμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου