Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Κοινωνική εργασία για ανέργους περιλαμβάνουν τα προγράμματα που συζητήθηκαν στη διυπουργική επιτροπή.

Κοινωνική εργασία για ανέργους, οι οποίοι θα προσλαμβάνονται μέσω ΜΚΟ, ώστε να μη δημιουργηθούν νέες «στρατιές stage», επιχειρήσεις οι οποίες θα παρέχουν κοινωνική εργασία και ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας, περιλαμβάνουν τα προγράμματα που συζητήθηκαν στη διυπουργική επιτροπή για κοινωνικά θέματα που συνεδρίασε χθες το μεσημέρι υπό την προεδρεία του κ. Γ. Παπανδρέου.

Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν οι Γ. Παπακωνσταντίνου, Αννα Διαμαντοπούλου, Α. Λοβέρδος, Λούκα Κατσέλη, Γ. Κουτρουμάνης, Ηλ. Κικίλιας και Ρ. Σπυρόπουλος. Το νομοσχέδιο για την κοινωνική εργασία έχει ολοκληρώσει και το στάδιο της διαβούλευσης και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.

Σε ό,τι αφορά τα προγράμματα απασχόλησης των ανέργων θα είναι πεντάμηνης διάρκειας και θα προορίζονται για συγκεκριμένη εργασία, π.χ. καθαρισμός δασών, ποταμών κλπ. Η πρόσληψη θα γίνεται από αναγνωρισμένες ΜΚΟ οι οποίες θα συμπράττουν με τους δήμους, τις περιφέρειες ή άλλους φορείς του δημοσίου και τα κριτήρια πρόσληψης των ανέργων θα είναι προσαρμοσμένα στο σύστημα μοριοδότησης του ΑΣΕΠ.

Στη ίδια σύσκεψη συζητήθηκαν και οι περικοπές που προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για τα υπουργεία Υγείας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Παιδείας όπως και οι αναπτυξιακές προοπτικές τους. Μεγάλες περικοπές προβλέπονται στα δύο πρώτα υπουργεία ενώ στην Παιδεία τέθηκαν κάποια όρια.

Ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε στους υπουργούς το ίδιο ερωτηματολόγιο με αυτό που έδωσε στους συναδέλφους τους στη σύσκεψη της Δευτέρας. Αυτή τη φορά, όμως δεν ζήτησε απλώς να προσδιορίσουν οι υπουργοί τα πέντε πεδία που έχουν θέσει ως προτεραιότητα στα υπουργεία τους, αλλά και να βαθμολογήσουν οι ίδιοι την πορεία διάφορων αναπτυξιακών πρωτοβουλιών που έχουν λάβει μέχρι σήμερα. 

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου