Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Σώμα Επιθεώρησης εργασίας (ΣΕΠΕ): 1.545 καταγγελίες για μη καταβολή δώρου Χριστουγέννων


Στις 1.545 ανήλθαν οι καταγγελίες στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για μη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων, συνολικού ποσού οφειλής 2.361.944 ευρώ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΣΕΠΕ οι καταγγελίες αφορούσαν 763 επιχειρήσεις.
Σε 306 περιπτώσεις το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας άσκησε κατά των παραβατών εργοδοτών την διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ σε 680 περιπτώσεις, προέβη στην διενέργεια εργατικής διαφοράς μεταξύ των εργοδοτών και των εργαζομένων. Από τις μέχρι σήμερα επιλυθείσες εργατικές διαφορές έχει καταβληθεί στους εργαζόμενους συνολικά το ποσό των 560.889 ευρώ.
Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις υπήρξε τηλεφωνική συμφιλιωτική παρέμβαση των Επιθεωρητών Εργασίας προκειμένου να καταβληθεί το δώρο στους εργαζόμενους.
Στο μεταξύ, το ΣΕΠΕ, μετά και από σχετική εγκύκλιο του Ειδικού Γραμματέα του Σώματος, θα πραγματοποιήσει το πρώτο τετράμηνο του έτους στοχευμένους ελέγχους σε κλάδους οικονομικής δραστηριότητας που παρατηρούνται έντονα φαινόμενα παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας.
Στο μικροσκόπιο των Επιθεωρητών θα βρεθούν συγκεκριμένα οι εξής κλάδοι: ΜΜΕ, καντίνες και τροφοδοσία με τρόφιμα, διαφήμιση, δραστηριότητες κέντρων κλήσεων, γεωργοκτηνοτροφικές δραστηριότητες, βιοτεχνίες ιματισμού, εκτυπώσεις, συνεργεία, βενζινάδικα, πλυντήρια αυτοκινήτων, πάρκινγκ, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και φροντιστήρια ξένων γλωσσών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου