Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Πιο ριψοκίνδυνοι οι άντρες στη δουλειά

Οι άντρες έχουν διπλάσιες πιθανότητες από τις γυναίκες να ρισκάρουν στη δουλειά, συνεπώς η υγιής ισορροπία των δύο φύλων στον εργασιακό χώρο είναι καλή ιδέα για να ανθήσει μια επιχείρηση, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Επιστήμονες από την Βρετανική Ψυχολογική Εταιρεία (BPS) πήραν συνεντεύξεις από περισσότερους από 2.000 άντρες και γυναίκες, που εργάζονται σε περισσότερα από 20 διαφορετικά επαγγέλματα.
Όπως είπαν στο ετήσιο συνέδριο της BPS, όπου παρουσίασαν τη μελέτη τους, «ήταν απρόσμενα μεγάλο» το χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών όσον αφορά την προθυμία λήψης ριψοκίνδυνων αποφάσεων στην δουλειά.
Στην πραγματικότητα, οι γυναίκες είχαν διπλάσιες πιθανότητες από τους άντρες να είναι προσεκτικές και σχεδόν διπλάσιες να επιδεικνύουν σύνεση, ενώ οι άντρες είχαν υπερδιπλάσιες πιθανότητες να είναι παράτολμοι και σχεδόν διπλάσιες να είναι αμέριμνοι, κατά τον επικεφαλής ερευνητή δρα Τζοφ Τρίκι. 
Οι διαφορές αυτές θα μπορούσαν να επηρεάσουν την εξέλιξη μιας επιχείρησης, εκτιμά. «Το ρίσκο είναι απαραίτητο και επιθυμητό στη δουλειά, αρκεί να βρίσκεται εντός ορίων», είπε. «Αυτά τα όρια είναι πιθανότερο να τεθούν όταν στον εργασιακό χώρο υπάρχει ισορροπία ανδρών-γυναικών».
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η διαφορετική εργασιακή συμπεριφορά των δύο φύλων, ορμάται από τα γονίδιά τους.
«Ως φαίνεται, το χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι γενετικά καθορισμένο από την εξέλιξη των ειδών, για να εξασφαλίσει την επιβίωση των προγόνων μας», εξήγησε ο δρ Τρίκι. 

ΠΗΓΗ: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου