Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

Τσεκούρι στις συνδικαλιστικές συντάξεις – Τέλος στους επαγγελματίες συνδικαλιστές!


Το υπουργείο  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας προωθεί νομοθετική ρύθμιση με την οποία καταργείται η καταβολή ειδικής σύνταξης λόγω συνδικαλιστικής ιδιότητας από την 1η Νοεμβρίου 2012.
Πρόκειται για θεσμοθετημένο από το 1937 (με τον αναγκαστικό νόμο 971/1937) δικαίωμα σύνταξης που έχουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι. Συγκεκριμένα αφορά τους πρόεδρους και γενικούς γραμματείς πρωτοβάθμιων, δευτεροβάθμιων συνδικαλιστών οργανώσεων καθώς και τα μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ με 12ετή θητεία οι οποίοι είχαν αποκτήσει μία από τις παραπάνω ιδιότητες μέχρι και το 1999.
Η σύνταξη αυτή, που χορηγείται από το επικουρικό ταμείο του ΙΚΑ, χρηματοδοτείται με ποσοστό επί των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλονται στο ΙΚΑ.
Η επικείμενη νομοθετική ρύθμιση, κρίνεται επιβεβλημένη στο πλαίσιο του αναγκαίου εξορθολογισμού του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Υπολογίζεται δε, ότι θα επιφέρει αφενός εξοικονόμηση πόρων, αλλά κυρίως, όπως επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας «συνιστά μια απόφαση δικαιοσύνης και ισότητας που συνεισφέρει στην ενδυνάμωση του κύρους και της αξιοπιστίας του συνδικαλιστικού κινήματος στη χώρα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου