Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Ο επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις ΟΛΙ ΡΕΝ συνιστά αλλαγές στην αγορά εργασίας, στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, στο κράτος και στην Υγεία.

Ερώτηση δημοσιογράφου:
«Στην Ελλάδα διεξάγεται μεγάλη συζήτηση για το ενδεχόμενο επέκτασης των περικοπών στον ιδιωτικό τομέα. Πιστεύετε ότι ήρθε η ώρα να συμπληρωθούν τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για το Δημόσιο με ρυθμίσεις που θα κάνουν πιο ευέλικτη την αγορά εργασίας ή και θα καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας;»

Απάντηση Επιτρόπου:
«Αυτή είναι μια πολύ σημαντική ερώτηση. Η Ελλάδα θα πρέπει να αναστρέψει την απώλεια της ανταγωνιστικότητάς της. Στο πλαίσιο των συστάσεών μας αναμένουμε η Ελλάδα να προωθήσει ένα σύνολο διαρθρωτικών αλλαγών με στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας στον δημόσιο τομέα, την προώθηση της μεταρρύθμισης στην Υγεία, τη βελτίωση της λειτουργικότητας στην αγορά εργασίας και στη διαδικασία κατάρτισης των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Επίσης η Ελλάδα θα πρέπει να ενισχύσει το επιχειρηματικό περιβάλλον και τη λειτουργία της αγοράς αγαθών. Οπως αντιλαμβάνεστε η κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει δέσμη ολοκληρωμένων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου