Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Τέλη κυκλοφορίας Ι.Χ. αυτοκινήτων για το 2011


Λίγες ημέρες απομένουν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας και πολλοί είναι αυτοί, που δεν έχουν πάρει ακόμα στα χέρια τους το φάκελο του υπουργείου οικονομικών με το ειδοποιητήριο για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Τι πρέπει να κάνουν σε αυτή την περίπτωση;
Μπορούν να μεταβούν από μόνοι τους σε οποιαδήποτε εφορία και να προμηθευθούν το ειδικό σήμα, καταβάλλοντας το ανάλογο αντίτιμο.Προσοχή! Στην εφορία, μόνο αν δεν έχουν ειδοποιητήριο το.
Από οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ.- Και μόνο - μπορεί να γίνει η προμήθεια του σήματος και στις περιπτώσεις λήξης της προθεσμίας, απώλειας του ειδοποιητηρίου, κυκλοφορίας του αυτοκινήτου μετά την 1η Ιανουαρίου του 2011 (οπότε και είναι τεχνικά αδύνατη η αποστολή ειδοποιητηρίου στο νέο κάτοχο), όταν τα στοιχεία στο ειδοποιητήριο δεν συμφωνούν με αυτά της άδειας κυκλοφορίας.
Όλοι όσοι έχουν λάβει το σχετικό φάκελο, μπορούν να προμηθευτούν το σήμα από οποιαδήποτε τράπεζα, το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων και τα ταχυδρομεία.
Η προθεσμία για όλους λήγει στις 31 Δεκεμβρίου (παραδοσιακή ενώ περιμένουμε πάντα την παράταση).
Σε περίπτωση, που ο ιδιοκτήτης του οχήματος θελήσει να παραλάβει το σήμα μετά το πέρας της προθεσμίας, τότε θα πρέπει να καταβάλει το διπλάσιο ποσό από αυτό, που αντιστοιχεί στο Ι.Χ. του.

Πώς διαμορφώνονται τα τέλη για το 2011
Για τα αυτοκίνητα, που ταξινομήθηκαν μέχρι το τέλος του φετινού Οκτωβρίου, τα τέλη υπολογίζονται με βάση τον κυβισμό του αυτοκινήτου. Όσα ταξινομήθηκαν από την 1η Νοεμβρίου και έπειτα, η βάση υπολογισμού είναι πλέον οι εκπομπές ρύπων.
Φέτος, λοιπόν, πρέπει να πληρώσουμε ως εξής:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου