Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

Αναδρομική εισφορά 2% υπέρ των ανέργων σε δημοσίους υπαλλήλους, εργαζομένους των Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α., καθώς και του προσωπικού όλων ανεξαιρέτως των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών και των Ν.Π.Ι.Δ., συμπεριλαμβανομένων και των Τραπεζών.


Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζομένους των Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α., καθώς και το προσωπικό όλων ανεξαιρέτως των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών και των Ν.Π.Ι.Δ., συμπεριλαμβανομένων και των Τραπεζών, θα πρέπει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2011 να καταβάλουν την ειδική εισφορά 2% υπέρ των ανέργων κάθε μήνα, όπως προβλέπεται σε σημερινή κοινή υπουργική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Φιλ. Σαχινίδη και του υπουργού Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη.


Πρόκειται για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης που θεσπίστηκε με τον εφαρμοστικό νόμο και υπολογίζεται επί του συνόλου των τακτικών αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων.

Eξαιρείται το προσωπικό που καταβάλλει την εισφορά υπέρ κλάδου ανεργίας, που προβλέπεται από τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 32 του ν.δ. 2961/1954 (ΦΕΚ 197 Α'), όπως έχουν τροποποιηθεί μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου