Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Επτά συμβουλές για να βρείτε δουλειά

1. Αποφασίστε τι θέλετε. Υπολογίστε ποιο ωράριο ταιριάζει στις καθημερινές σας υποχρεώσεις.
2. Διαδώστε παντού ότι ψάχνετε για εργασία μερικής απασχόλησης. Ακόμη και ο περιπτεράς της γειτονιάς σας μπορεί να γνωρίζει μια περίπτωση που να σας ενδιαφέρει. 
3. Μη χρησιμοποιήσετε στον μελλοντικό εργοδότη σας τη λέξη μερική απασχόληση. Όπως υποστηρίζει μία από τους συγγραφείς του βιβλίου «Βreaking Οut of 9 to 5: Ηow to Redesign Υour Job to Fit Υou», η κυρία Μaria Laquer, «κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αναφέρετε στον εργοδότη ότι ψάχνετε για δουλειά με μειωμένο ωράριο».
4. «Πουλήστε» τα πλεονεκτήματα. Είτε ψάχνετε για καινούργια δουλειά είτε προσπαθείτε να πείσετε τον εργοδότη σας να μειώσει το πρόγραμμά σας, μην κάνετε δήλωση του τύπου «είμαι μητέρα και γι΄ αυτό θέλω να δουλεύω μόνο τρεις μέρες». Δώστε έμφαση στα οφέλη που μπορεί να έχει ο εργοδότης, όπως τη μείωση του μισθού σας.
5. Προτείνετε μια δοκιμαστική περίοδο. Αν ο εργοδότης δείχνει αναποφάσιστος, ζητήστε του να σας δοκιμάσει για κάποιο διάστημα, π.χ. για έξι μήνες. 
6. Μην είστε απόλυτοι. Όσον αφορά τις ώρες και τις μέρες εργασίας, αφήστε του το περιθώριο να επιλέξει εκείνος και τονίστε ότι σε επείγουσες καταστάσεις μπορεί να σας ειδοποιήσει για να τον βοηθήσετε.
7. Μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια. Μην περιμένετε ότι θα βρείτε εργασία την πρώτη εβδομάδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου